Със 131 гласа за, 69  против и нула въздържал се, след поредица

...
Със 131 гласа за, 69  против и нула въздържал се, след поредица
Коментари Харесай

131 за: България отново има редовно правителство

Със 131 гласа " за ", 69  " срещу " и нула " въздържал се ", след поредност от предварителни парламентарни избори, България публично има държавно управление.

Подкрепата си за него дадоха депутатите от ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и двама от Движение за права и свободи - единствените гласове от Движението, останалите не гласоподаваха.

Трайно от партията на Бойко Борисов имаше един " срещу ", който гласоподава по този начин и за премиера, и за структурата на кабинет, и за състава на държавното управление - допуска се - Делян Добрев.

Гласуването се организира след траяли близо четири часа изявления - главно отрицателни - от обединенията в Народно събрание, които остават в съпротива.
 Снимка: Българска телеграфна агенция

" Еднорък и двуглав Франкенщайн "

Очаквано, преди гласуването обединението бе атакувана от " Възраждане ", Българска социалистическа партия, " ИТН ", както и от самостоятелния - разколник поредно от Има Такъв Народ и Политическа партия - Радостин Василев. Тоест от всички обединения в Народно събрание, останали отвън властта. В резюме: " позор за българската народна власт ", " най-позорното държавно управление " и други сходни. Така те обявиха авансово известното - че ще гласоподават " срещу ".

" Днес ще съставите държавно управление от партии, които лъжат изцяло нахално " - съобщи ръководителят на групата на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, изброявайки по какъв начин за ГЕРБ от " Промяната " бяха  " дилетанти ", по какъв начин Политическа партия щеше да детронира партията на Бойко Борисов, а " Демократична България " към този момент е подготвена да работи с Движение за права и свободи.

" Явно цялата тази игра на гражданска война, всичките приказки за рестарт на страната, за битка с корупцията, за премахване на модела " ГЕРБ "  са били единствено " али-бали ", поде и депутатът на Има Такъв Народ и някогашен министър на районното развиване в кабинета " Петков " Гроздан Караджов.

А Филип Станев (ИТН) се обърна към Бойко Борисов с въпроса дали като се огледа в огледалото вижда Делян Пеевски.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
За лидерка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съставянето на кабинет сред ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България не било исторически компромис, каквито сме виждали в предишното, а " компромис на две задкулистни кохорти в името на личното им оцеляване ". 

Нинова продължи в подтекста на заканите на обособени депутати, че ще си отрежат ръка вместо да гласоподават кабинет с съперника, определяйки новото постоянно държавно управление като " еднорък и двуглав Франкенщайн ".

Нинова чете и част от записа от Националния съвет на Политическа партия, с цел да илюстрира, че " Промяната " щяла  " изпира " Борисов и ще шикалкави за поискания му имунитет, а Демократична България ще работи с Движение за права и свободи, откакто " Христо Иванов се върна в политиката, акостирайки с една лодка в Росенец ". " Коалиция на страха, на имунитетите, необяснима коалиция, пералня ", продължи да изрежда соцлидерката.

На финала Нинова нападна и " Възраждане " (с която са доста сходни като политики и поведение), с цел да даде поръчка, че Българска социалистическа партия била и остава единствената съпротива (Въпреки готовността й да влезе в кабинет с партията на Борисов при лансирания от него " проект Б ", която подготвеност бе оттеглена малко откакто Иван Гешев скъса оставката си).
 Снимка: Българска телеграфна агенция
За " Възраждане " обединението била сред " две партии, финансирани от Централно разузнавателно управление на САЩ ". Също без изненада. Извършвал се бил " държавен прелом " и президентът трябвало да свика Консултативния съвет за национална сигурност - предложи на стоящия на трибуната Румен Радев депутатът на Костадин Костадинов Деян Николов. А с цел да върне на Нинова й напомни " по какъв начин единствено допреди две седмици " Българска социалистическа партия е била подготвена да беседва с ГЕРБ за общо ръководство.

В този смисъл способства и Любен Дилов-син, препращайки към изявлението на Нинова, в което тя прави " съпоставяне " сред изкуствения и естествения разсъдък на въпроса какво е корупция в България. (Естественият бил партийното заседание на Политическа партия с изтеклите записи).

" Аз не знам госпожа Нинова какъв брой пъти си приказва с изкуствения разсъдък, само че съм сигурен, че един диалог с естествения разсъдък на основния прокурор промени решението й за първия мандат " - съобщи Дилов.

От ГЕРБ приказваха единствено Дилов, Деница Сачева, която изчете декларация, Вежди Рашидов, от Политическа партия - Николай Денков и Кирил Петков (също с декларация), от Демократична България - Христо Иванов.

" Без подозрение, ние имаме насъбрано съмнение между тях, това, че ще работим дружно, напълно не значи, че няма да има напрежение и рецензии, само че в политиката би трябвало да се отсява зърното от плявата и би трябвало да се работи за постигането на огромни цели, а не за частните субективни ползи ", съобщи Сачева.

" Бяха казани доста неща, множеството от тях изцяло невярни и изпълнени с политическа измама ", заключи най-после акад. Денков и съобщи в подтекста на изявленията: " Никой няма право да приказва от името на целия български народ. "

Денков разкритикува ораторите - че нито един от тях не е коментирал състава на Министерския съвет, ерго - единственото, което желали е да се вършат политически изявления. " Аз се гордея с този Министерски съвет ", съобщи.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
А по адрес съответно на " Възраждане ", уточни, че работи на правилото: 

" Колкото е по-зле за България, толкоз е по-добре за нашето партийно управление. "

Обърна се и към Българска социалистическа партия, с цел да попита какъв брой пъти левицата получи мандата и не съумя да сформира държавно управление, съпоставяйки го с това, че в този момент е мъчно, само че се прави опит.

На процедура спор нямаше, а депутатите на " Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия се редуваха с едни и същи лайтмотиви в изявленията си към четири часа. Само от Движение за права и свободи резервираха безмълвие.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР